Selecteer een pagina

Maximale bescherming, maximaal bereik

Ontwikkeld voor/door vakmensen

Z

Snel te installeren

Snelle service

Home » Het product

Wie werkt er het best met een WireworkeR systeem?

WireworkeR-systemen zijn snel te installeren op bergingen, carports, garages en de uitbouw van een (woon)huis, maar ook op een container, dakbeschot of transformatorhuisje. Voor inspectie, onderhoud of voor het aanbrengen van dakbedekking of coating op een dak of container, is WireworkeR de meest tijd-efficiënte oplossing; binnen een kwartier is het systeem door een persoon te installeren.

Waarom is WireworkeR beter dan andere oplossingen?

Het probleem van het beveiligen van mensen die op hoogte werken wordt, simpel gezegd, groter naarmate het oppervlak kleiner wordt;

  • Bij werken op hoogte dient men altijd een veiligheidsoplossing aan te brengen
  • Eerste oplossing is het voorkomen van een val, door beperking van de toegang tot de gevarenzone
  • Als dat niet kan, wordt bij voorkeur een collectieve maatregel aangebracht, zoals randbeveiliging of een steiger rondom
  • Indien collectieve maatregelen niet mogelijk zijn, kan worden gekozen voor een persoonlijk beveiligingsmiddel (PBM)

Het installeren van een steiger rondom een klein gebouw neemt al gauw 2 uur in beslag. Als je bedenkt dat het aanbrengen van dakbedekking in minder dan de helft van die tijd kan, is zo’n oplossing niet kosten efficiënt. En welk PBM laat het volledige oppervlak vrij voor bewerking?

 

WireworkeR onderscheidt zich van andere valbeveiligingen door de flexibiliteit (platforms tot 7,5 x 3,5 m, hoogte tot 3m), de snelheid van installatie (minder dan 15 min) en de volledige toegang tot het werkoppervlak; de veiligheidslijn (leeflijn) bevindt zich boven de persoon, er zijn geen onderdelen van het WireworkeR-systeem op het werkoppervlak.

De installatie van het WireworkeR-systeem behoeft geen ankerpunten in de constructie; het systeem wordt vastgezet met een band rondom het gebouw*. In combinatie met de bovenste lijn van het systeem, wordt het WireworkeR-systeem “verankerd” door beide lijnen aan te trekken; de WireworkeR houdt het gebouw als een tang in zijn greep. De gebruiker kan al aan het systeem gekoppeld worden voordat deze het werkoppervlak op hoogte betreedt

*daar waar een lijn rondom het gebouw niet mogelijk is, moet afhankelijk van de situatie een andere verankering worden gekozen

Kan ik, of kunnen mijn medewerkers, ook werken met WireworkeR?

WireworkeR-systemen zijn makkelijk op te zetten, maar om aan de normen voor veiligheid te kunnen voldoen wordt elke gebruiker door ons opgeleid. Bij aanschaf van het WireworkeR-systeem wordt aan 2 gebruikers per systeem een complete instructie/training gegeven. Deze medewerkers worden ook geregistreerd als gebruiker, waardoor wij zekerstellen dat elke gebruiker volledig begrip heeft van de werkwijze en dat beheersing van de installatie van het systeem is vastgesteld. Registratie van gebruikers is voor ons een voorwaarde voor garantie op het systeem, daarnaast is veilig werken op hoogte voor ons te belangrijk om gebruikers ongetraind te laten werken met WireworkeR.

Onderhoud, inspectie en keuring

Omdat WireworkeR een PBM is, is een jaarlijkse inspectie/keuring van het systeem verplicht. Elk systeem wordt geregistreerd in onze database en eigenaren/gebruikers ontvangen tijdig een melding dat inspectie/keuring ingepland wordt.

Naast het dagelijks onderhoud van het systeem, zijn er voor de WireworkeR-systemen en de componenten ervan onderhoudsintervallen aangegeven. Daar waar de eigenaar/gebruiker dit onderhoud niet zelf kan, wil of mag uitvoeren bieden we vanuit de WireworkeR-organisatie of een partner de benodigde onderhoudswerkzaamheden aan.

Ons product

Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht